Selamat Datang ke PhysioCare Rehab

Legakan Kesakitanmu,

Kuasai Semula Kehidupanmu.

Kuasai kembali pergerakan anda, dapatkan semula kekuatan anda, tingkatkan fleksibiliti anda, dan capai gaya hidup aktif yang anda inginkan bersama PhysioCare Rehab.

Penat Hidup Dalam Kesakitan?

Setiap hari, anda bangun dengan harapan untuk mengalami hari yang bebas dari kesakitan, sepertimana anda rasai hari sebelum ini. Penyakit kronik menjadi teman kehidupan seharian.Kegembiraan yang kecil tapi penuh makna seperti tidur yang nyenyak, berjalan dengan mudah di taman, atau bermain bersama anak-anak menjadi suatu cabaran yang terpaksa anda hadapi setiap hari. Otot yang kaku, kehilangan kekuatan, dan rasa sakit yang terus menerus telah merampas ketenangan anda, mencuri kualiti hidup yang anda sepatutnya nikmati bersama yang tersayang!.

Kesakitan Kronik Membawa kepada Komplikasi yang Lebih Bahaya

Sakit tidak akan hilang sekiranya diabaikan. Malah, ia menjadikannya lebih teruk dan berpanjangan. Tambahan, kesakitan kronik yang terbiar bakal mengakibatkan krisis kesihatan jangka panjang yang lebih berbahaya seperti kelemahan atau kelumpuhan pergerakan.

Mengabaikan rasa sakit juga memberi kesan kepada kesejahteraan emosi anda. Ini boleh menyebabkan kebimbangan yang bertambah, perubahan mood yang tidak dapat diramal, dan pada akhirnya, menjejaskan kualiti hidup anda.

Solusi Kami

Katakan Tidak Pada Sakit.

Peperangan anda melawan sakit berakhir di sini, bersama PhysioCare Rehab - rakan baik anda dalam menanggani sakit anda. Kami menawarkan rangkaian perkhidmatan yang menyeluruh, disesuaikan khusus untuk keperluan anda oleh pasukan pakar kami yang sangat berpengalaman. Dengan gabungan teknik terapi canggih dan rawatan eksklusif, kami berdedikasi untuk menyediakan rawatan yang terbaik untuk anda.

Sakit Tulang, Otot dan Sendi

Melegakan kesakitan, meningkatkan mobiliti dalam tulang dan otot.

Stroke dan Lumpuh

Rawatan khusus untuk meningkatkan fungsi neurology, dan kualiti hidup.

Rawatan Kecederaan Sukan

Pemulihan kecederaan sukan secara sistematik supaya anda boleh kembali bersukan dengan potensi sebenar anda.

Rawatan Sebelum/Selepas Pembedahan

Rawatan fisioterapi yang menyediakan badan anda sebelum pembedahan serta rawatan selepas pembedahan untuk kembali kepada fungsi optimum asal secara pantas.

Rawatan Kanak-Kanak/Pediatrik

Fisioterapi untuk rehabilitasi motor dan cara kerja bagi kanak-kanak.

Rawatan Warga Emas

Fisioterapi yang fokus kepada kesakitan yang berkait dengan penuaan supaya lebih sihat dan selesa pada perlanjutan usia.

Klinik Fisioterapi Kami

Sertai Lebih 5,000 Pesakit yang Dirawat oleh Pakar Fisioterapi Kami

Kami berusaha untuk melayani dan merawat semua pesakit kami dengan baik dan memberikan rawatan terbaik.
0 +
Sesi
0 +
Pesakit
0 +
Rating Pesakit
Testimoni

Apa Yang Mereka Kata

Cik AL

Cik Suhana adalah ahli terapi profesional kerana dia mempunyai keupayaan untuk menggalakkan, menunjukkan empati & tegas. Dia sabar, sensitif, bijaksana & mengambil inisiatif untuk menyelesaikan isu pengurusan kesakitan. Semoga dia akan mempunyai kerjaya yang cemerlang. Terima kasih

Puan E

Alhamdulillah,rasanya sepanjang 6 kali sesi bersama Terapis Aisyah sejak Oktober 2021, banyak perubahan positif untuk sakit Slip Disc di bahagian tengkuk saya. Rasanya macam dah hilang terus sakitnya.. Harapan saya, saya akan dapat result yang sama untuk Slip Disc di bahagian pinggang ni.. Terima kasih Terapis Aisyah & Physiocare yang memberikan terapi & servis yang terbaik..

Encik HM

Terapis en amirul bagi saya seorang terapis yang friendly, menitik berat kesihatan patient..selalu berpesan supaya sentiasa amalkan apa latihan/senaman yang di praktikkan di pusat phsyio dpraktikkan di rumah..seorang yang profesional dan pandai merancang rawatan/latihan sehingga saya dapat mencapai fizikal saya yang pada tahap yang optimum.

Encik AH

Sepanjang rawatan saya bersama terapis, Encik Sufian di PhysioCare memang terbaik..rawatan penyembuhan yg berkesan..kesihatan saya beransur pulih.. Terima kasih PhysioCare..

Encik IF

Perkhidmatan terbaik disediakan oleh ahli fisioterapi bertauliah. Suasana yang selesa dengan banyak privasi semasa sesi rawatan. Kakitangannya sangat mesra dan sangat komited untuk membantu anda pulih daripada kecederaan dan masalah anda. PhysioCare juga telah diperakui sebagai panel fisioterapi rasmi oleh banyak syarikat korporat dan badan kerajaan supaya anda boleh membayar rawatan anda menggunakan insurans anda yang merupakan nilai tambah yang besar 👍🏻

Encik AA

Klinik terbaik yang pernah saya kunjungi juga. Semua kakitangan sangat baik dan mesra. Mereka benar-benar mahir dalam apa yang mereka lakukan dan keselesaan pesakit adalah keutamaan mereka! Saya sangat mengesyorkan tempat ini kepada sesiapa yang mencari rawatan Pemulihan yang baik!!!

Kenapa Pilih Kami

Kelebihan Kami

PhysioCare Rehab menawarkan rawatan ekslusif dengan teknik Evidence Based Medicine (EBM). Kami mengambil pendekatan holistik demi mendapatkan hasil pemulihan terbaik untuk para pesakit kami.

Profesional

Kami mendukung standard profesional yang tinggi, memberikan rawatan yang efektif, selamat dan selesa kepada pesakit kami.

Pakar Rawatan Terunggul

Barisan fisioterapis kami mempunyai ilmu mendalam , berkemahiran tinggi dan berpengalaman dalam bidang rawatan fisioterapi berkualiti tinggi.

Dipercayai

Kami telah memperoleh kepercayaan melalui komitmen kami terhadap rawatan berdasarkan bukti, memberikan impak positif kepada banyak pesakit yang berpuas hati.

Sistem Sokongan

Kami menyediakan sokongan menyeluruh, merangka terapi berasaskan keperluan individu untuk menangani kebimbangan pesakit >> memenuhi harapan dan matlamat pesakit serta melancarkan pemulihan mereka.

Asian man holding knee pain after running and fitness, severe leg pain

Soalan Lazim

Bahagian Soalan Lazim (FAQ) kami direka untuk menjawab soalan-soalan umum tentang perkhidmatan PhysioCare Rehab. Informasi komprehensif ini akan membantu Anda mengambil keputusan rawatan anda bersama PhysioCare dengan penuh keyakinan.

Ahli fisioterapi membantu orang yang terjejas oleh kecederaan, penyakit atau hilang upaya melalui pergerakan dan senaman, terapi manual, pendidikan dan nasihat. Mereka mengekalkan kesihatan untuk semua peringkat umur, membantu pesakit menguruskan kesakitan dan mencegah penyakit.

Pertama sekali penting untuk menyatakannya Pakar fisioterapi lazimnya tidak terlatih Tukang Urut, oleh itu secara amnya tidak melakukan apa yang individu anggap sebagai urutan biasa. Walau bagaimanapun, teknik biasa dalam Fisioterapi menggunakan elemen urutan untuk memanipulasi, menggerakkan dan mengurut tisu badan.

Ahli fisioterapi membantu orang yang terjejas oleh kecederaan, penyakit atau ketidakupayaan melalui pergerakan dan senaman, terapi manual, pendidikan dan nasihat. Mereka mengekalkan kesihatan untuk semua peringkat umur, membantu pesakit menguruskan kesakitan dan mencegah penyakit.

Rawatan fisioterapi dengan kaedah efektif oleh pegawai bertauliah yang akan mengatur rehabilitasi anda sehingga ke tahap pemulihan optimum.

Biasanya, sesi berlangsung sekitar 1 - 2 jam terpulang pada keadaan yang dirawat serta tahap kesakitan yang dialami.

Tidak. Anda boleh terus menempah sesi rawatan bersama pakar PhysioCare. Walaubagaimanapun, untuk rawatan di bawah liputan insurans, ia tertakluk pada syarat2 insurans yang di antara memerlukan surat rujukan.

Kekerapan dan jumlah sesi yang diperlukan untuk mencapai matlamat rawatan berbeza dari satu ke satu pesakit yang lain. Ini akan diterangkan oleh fisioterapis anda selepas penilaian awal pada sesi pertama anda.

Ya Ia Selamat. Rawatan fisioterapi di PhysioCare adalah berasaskan kaedah terbukti berkesan dan selamat dari aspek perubatan.

Ya. Pakar terapi kami berpengalaman dalam merawat pelbagai keadaan, daripada kecederaan akut kepada isu kronik.

Kesedaran fisioterapi kini telah meluas. Kebanyakan insurans memberikan liputan bagi rawatan fisioterapi. Antara insurans yang PhysioCare panelkan termasuk PMCare, ASP Medical, Health Connect, Compumed, Medkad, Health Metrics, Medilink Global dan Programme Return to Work Perkeso.

Fisioterapi berperanan untuk mengurangkan sakit anda. Kesan tekanan boleh terasa setelah rawatan di mana ia diikuti dengan kelegaan sakit yang dialami.

Panel Kami

Couple Jogging at Park
pattern_1.png
Siapa Kami

Ke arah Kebebasan dari Sakit

PhysioCare Rehab ialah pasukan terapi profesional yang berdedikasi dan berpengalaman yang komited untuk membantu pesakit mengatasi kesakitan dan mendapatkan semula fungsi fizikal yang optimum.
Pengiktirafan

Diiktiraf Kecemerlangan dalam Fisioterapi

Physiocare Rehab secara konsisten telah diiktiraf sebagai pusat fisioterapi terkemuka, khusus untuk menyediakan perkhidmatan penjagaan dan pemulihan yang luar biasa kepada pesakitnya.

Tatal ke Atas

Panggil

Untuk Pertanyaan

WhatsApp

Hubungi Kami Pada Bila-bila Masa

Lokasi

3 Cawangan